June 13, 2017

Referanser for bane og hallstyring

Rosenborg ballklubb har i over tre år brukt LuxSave for styring av Salmarbanen og Abrahallen, begge med Google kalender. I begge tilfeller er det kurser for halvt og fullt lys. I hallen blir også lås automatisk aktivert før og etter trening

“LuxSave er et meget godt system til å styre lys og andre tjenester. Etter at vi innførte LuxSave i RBK har vi spart masse energi, estimert til minst 20 %, samt at man har kontroll på bruk av baner og hall. Lys og lås aktiveres automatisk ut fra oppsett i Google kalender, så manuelt arbeid med dette er eliminert, selv om det kan overstyres ved behov. Responstiden og service til staben i LuxSave får terningkast seks”
Arne Melan, teknisk sjef Rosenborg Ballklubb

 

“Byåsen Breddefotball har i høst valgt å installere automatisk lysstyring på våre kunstgressanlegg. Den automatiske lysstyringen er knyttet opp mot banekalenderen i KX og fungerer ved at lyset slår seg på automatisk 15 minutter før trening og slukker 15 minutter etter trening. For Byåsen som da har vinteråpen bane som leies ut fungerer dette glimrende da lysene kun står på når banen er leid ut. Siden banen ligger tett opp til et boligområde blir hensynet til naboene bedre ivaretatt med automatisk lysstyring. Tidligere slo lysene seg på ca. kl.16.00 og slukket kl.23.00 mens nå står lysene på kun når det er aktivitet. I løpet av et år regner klubben med å spare bortimot 40 % på strømutgiftene. Man kan også om man har glemt å legge inn en trening i banekalender styre lysene via mobiltelefon. Man har derfor muligheten til å overstyre kalenderen ved å logge seg inn og slå på lysene via mobil.

Monteringen i 2 skap var gjort i løpet av 2 timer og ved å legge inn treninger og kamptider i banekalenderen så går alt automatisk. Lysene styres også ut fra om det skal være treningslys eller kamplys. På vinteren vil løkkefotballen bli skadelidende ved automatisk lysstyring men man kan da velge å legge inn løkkefotball i banekalenderen til ulike tidspunkt slik at de som ønsker å bruke banen til egentrening også blir ivaretatt. Den automatiske lysstyringen har vært uten problemer fra dag en og vi er sikker på at dette er en god investering for klubben”

Heidi Lysholm, daglig leder Byåsen Breddefotball

 

Clausenengen Fotballklubb bruker LuxSave for styring av to haller med aktiviteter fra Google kalender. Den ene har to kurser for halvt og fullt lys. Når det skrives kamp (eller et annet valgt nøkkelord) brukes begge kurser, ellers brukes bare den ene. Den andre hallen har tre soner. En hendelse uten nøkkelord aktiverer alle soner, men hvis det bare skal brukes en bestemt sone skriver man for eksempel sone1 som nøkkelord i hendelsen

“Vi har nå benyttet Luxsave siden høstferien 2016 i vår flerbrukshall, erfaringene var så gode at vi også installerte det i kunstgresshallen vår i april 2017. Det er flere faktorer til at vi valgte Luxsave. Strømbesparelsene vi har estimert ved at lyset ikke står på unødvendig tid (f.eks glemmer å slukke etter siste trening), og at det ikke er mulig for «alle» å skru på lyset når det skulle passe, men at det faktisk er booket trening i anlegget. Det har blitt enklere å administrere bruken med Google kalender, slik at alle tidspunkter det er opptatt ikke kan dobbeltbookes. Skulle det oppstå situasjoner der det er «akutt» behov for lys, bruker vi SMS tjenesten. Summen av disse faktorene har i alle fall gjort hverdagen enklere for min del, da jeg kan styre dette hvor som helst og ikke er avhengig av nøkler får å få satt på lyset i hallene. Vi kan anbefale alle idrettslag, utendørs eller innendørs, til å vurdere å gå over til Luxsave. Enklere hverdag for dem i idrettslag”

Jan Trygve Pedersen, daglig leder Clausenengen Fotballklubb